moje telo moje ja

ALEKSANDER TEHNIKA SA NATALIJOM

ko, gde, kako ... ?

Moje telo moje JA  radionicu vodi Natalija Jović, nastavnik Aleksander tehnike, osnivač Centra Aleksandertehnike u Beogradu, mesta za školovanje budućih učitelja AT-a. Njena specijalnost jer rad sa muzičkim izvođačima, jer je i sama flautista i muzički pedagog. Autor je monografije Aleksander tehnika i primarni isntrument. Trogodišnji trening završila je u Budimpešti,usavršavala se u Londonu i Tel Avivu.Tu iz kraja, mama dvoje dece! Iskustvene radionice Aleksander tehnike realizovaće se u Košnici svakog (sem u oktobru kad se družimo 19.10.) poslednjeg četvrtka u mesecu, od 19h, u trajanju od 2,5 sata. Dođite uudobnoj garderobi, ponesite flašicu vode, a mi ćemo se postarati za sve ostalo!

ko, gde, kako ... ?

AT je edukativni sistem koji omogućava prepoznavanje i promenu loših navika u psihomotornom funkcionisanju (pogrbljeno višesatno sedenje, prekrštene noge, plitko disanje, neadekvatni odnosi delova tela, nekoordinisanost, bolovi, hipersensitivnost....)

nudeći objašnjenja i alate za samopodršku, kroz promenu u obavljanju svakodnevnih radnji,jer, način na koji sedimo, stojimo, provodimo radno ili slobodno vreme, obavljamo uobičajene i/ili specifične radnje često nije u saglasju sa našom prirodnošću (a naša prirodnost je podržavajuća, verujte mi!).

To rezultira bolovima i tegobama koji nemaju medicinske osnove, već je njihov koren u 'nepravilnom' korišćenju sebe.

Uviđanjem, prepoznavanjem, refleksijom i promenom ponašanja koja nas samoprovređuju i umanjuju naš kvalitet života, omogućićemo uspostavljanje osnove za podržanu svakodnevnicu, kako privatnu, tako i profesionalnu.

Biće da je pravi trenutak za preispitivanje i odučivanje ! 

 

Mi ne postavljamo samo pitanje ŠTA radite, već KAKO to radite?

 

  • Radionica će pomoći da shvatite smetnje koje sami namećete prirodnim funkcijam organizma, postaćete svesniji stečenih navika u obavljanju raznih svakodnevnih radnji, što će vam dati izbor da donesete neke primerenije odluke. 
  • Uspostavljanje stabilnosti, ravnoteže, lakoće pokreta
  • Radionica je otvorena za sve zainteresovane od 18-98 godina

 

 

 

 

Sign In