Kosmos / štasmos

Kosmos / štasmos

Mi smo Košnica, novi kreativno edukativni centar za decu i odrasle u srcu Dorćola.

Košnica je mesto za rad na sebi, za sebe i oko sebe.

Košnica je mesto za odrasle da u njemu bude KO dete, a dete da bude ono što jeste i da kroz rad i igru pronađe šta bi volelo da bude kad odraste. U Košnici odrasle zovemo KOmatice, a decu KOradilice i KOpčelice.

Komatice

Mi znamo da su KOmatice vredne, brižne i požrtvovane. Zato su zaslužile mesto u kome mogu da rade na sebi, da se opuste, budu kreativne, vežbaju, da istraže svoje unutrašnje dete i za njih imamo razne KOpakete i KOspecijale.

Koradilice

U Košnici KOradilice mogu da idu u KOškolu ili da se pripremaju za KOmaturu.  

KOškola je k’o škola, ali još bolje. U KOškolu dolaze deca od I do IV razreda i u njoj zuje od 9 do 17h. KOškola nije samo boravak , tu se ne boravi samo i ne sami.

U KOškoli zajedno sa drugarima i  našim učiteljicama ozbiljno zujimo školsko znanje, domaće zadatke, popunjavamo rupe u znanju, vežbamo, daju se novi izazovi, rade se projekti i sve zuji od pitanja, odgovora i dogovora. Baš kao u pravoj KOŠNICI. Zuji se škola, ali na naš Košnica način. Kada završe školske obaveze, kao nagradu KOškolrci dobijaju SVAKI DAN RAZLIČITE RADIONICE sa našim KOsaradnicima. U KOmaturi, budući maturanti dobijaju komopletan program priprema za maturu u trajanju od 8 meseci, vođen od strane iskusnog tima sa odličnim rezultatima.

Kopčelice

KOpčelice je Košnica dečiji program za vanškolske aktivnosti. Mi znamo koliko su Pčelice vredne, kreativne i radoznale, a kod nas mogu da prozuje i istraže sve svoje potencijale kroz naše programe. Za svako Kopčelica dete, imamo razne KOpakete i KOspecijale!

KOpriča

Devojka, mama, žena, ćerka, sestra, dete, prijateljica, drugarica, producentkinja, preduzetnica, komšinica, dorćolka, životna, kreativna, radoznala, avanturista, entuzijasta, otkrivalica, skrivalica, sanjalica, energična, prirodna, željena, voljena. Ljubav.

Ljubav za mene je rad na sebi, za sebe i oko sebe.

I tako se rodila KOŠNICA, iz ljubavi. Iz ljubavi (i samo zbog ljubavi) se rađaju najbolje stvari i jedino tako želim da živim. Volim da delim, opet iz ljubavi. Sanjala sam da živim onako kako volim i da radim ono što živim i volim. Zato hrabro delim svoj san sa drugima. 

KOŠNICA je mesto za odrasle da u njemu budu KO dete, koje su možda zaboravili u sebi, a dete da bude ono što jeste i da kroz rad i igru pronađe šta bi volelo da bude kad odraste. U KOŠNICI se zuji od 5. do 105. Godine. Košnica zuji od ponedeljka do subote od 9 do 21č. U KOŠNICI možeš da radiš šta želiš, a ne moraš ništa, sem da zujiš. Zujati se jedino mora.

U KOŠNICI odrasle zovemo MATICE, a decu PČELICE i RADILICE – u zavisnosti u kom terminu i u kojim radionicama ili školi zuje.

Da, KOŠNICA je i škola, ali i ono pre i posle škole.

Zovemo je KOškola. KOškola je k'o škola, ali još bolje. KOškola nije samo boravak, tu se ne boravi. Ne samo to i ne sami. U KOškoli zuje KOradilice. Tu se ozbiljno zuji školsko znanje, zuje se domaći, pomaže se i radi predano sa najboljim učiteljicama, popunjavaju se rupe u znanju, vežba se, daju se novi izazovi, rade suji od pitanja, odgovora i dogovora. Zuji se škola, ali na naš KOŠNICA način. Znanje se u KOŠnici ubacuje, a da bi moglo da se uči mora i da se jede. Ručak i užina su KOzdravlje.

Kada smo puni zdravlja i znanja onda slede radionice, njih zuje KOpčelice:

Kreativne, umetničke, jezičke, muzičke, baletske, naučne, sportske, kuvarske... raznorazne, sve zabavne... i to SVAKI DAN RAZLIČITE. Zato KOpčelicama i KOradilicama nikada nije dosadno, jer znanje i kreativnost su najzabavnije stvari na svetu, a kada se rade iz ljubavi ona su i najvrednije, baš kao pčele.

Za MATICE ima sve to, samo nema škole, jer su one već išle u školu.

A ako žele da istraže svoje unutrašnje dete, imamo razne pakete. Ako žele da rade na sebi, za sebe i oko sebe. Mogu samo da opušteno zuje uz kafu, piće ili zdravlje koje mi zovemo SAĆE. Da, imamo deo i za TRUTOVE, to stiže uskoro, pošto trutovi uvek malo kasne, ali na kraju ipak sve stignu i sve bude kako treba.

Kada sam podelila svoje snove o takvom jednom mestu, saznala sam da nas ima mnogo, baš mnogo. KOŠNICA je sada tu, u KOmšiluku.

Sa ponosom vas pozivamo da nam se pridružite, da zujimo zajedno, vredno, pametno, kreativno i čudesno, da sa puno ljubavi pravimo najslađe stvari za svoj život, baš kao pčele.

              đurđa

              đurđa

Inspiracija, ljubav, vodilja, ćerka, učiteljica...otud i Košnica

    marija dukić

    marija dukić

Idejni tvorac i osnivačica Košnice aka "majka                   Mara  matica"

               drina

               drina

Inspiracija, ljubav, vodilja, ćerka, učiteljica...otud i Košnica

Sign In